Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
H.Kohut Katalin: Feleség és férj (Vilma-Béla párbeszéd)
  2018-09-26 13:00:03, szerda
 
  H.Kohut Katalin: Feleség és férj




- Béééla! Szerinted én jó feleség vagyok?
- Vilmám, hogy kérdezhetsz ilyet! Mással nem is tudtam volna elképzelni az életemet!
- Szerinted izgalmas velem az élet?
- Nagyon, drágám! Naponta többször örömömben nevetek, amikor valamit mondasz, vagy bármilyen történésre.
- Például?
- Tegnap, amikor lakkoztad a hajadat a tükör előtt, véletlenül fordítva szórtad a hajlakkot, tartósítottad a lámpabúrát is.
- Te ezeknek a dolgoknak örülsz, Bélám?
- Hiszen együtt nevetünk, te is jókat szórakozol a figyelmetlenségeden. De miért is vagy az, ezen el lehet gondolkozni.
- Én sem értem ezeket a szórakoztató véletleneket. Mindig el vagyok gondolkozva.
- Igen, már rájöttem, hogy ilyenkor nem vagy igazán szabad.
- Ezt hogy érted Bélám?
- Úgy, drága Vilma, hogy a szabadság a gondtalanságot jelenti, s te a melledre veszed a mások problémáit is. Ha mi minden bajt kiküszöbölünk közösen, keresel magadnak más megoldandó gondot.
- De ilyen az ember, addig nem alhat nyugodtan, míg más éhezik, vagy szenved valamiért.
- Igen, drága, ezt nagyon tisztelem és szeretem, hogy ilyen jóságos vagy. Az igazi feleség nemcsak a férjét segíti, építi minden területen, megadva neki a törődést, a féltést, az aggódást, ami nagyon jólesik, hanem a távoli családja és barátai életét is egyengeti, amikor szükség van rá.
- Köszönöm, Bélám a megértésedet, már azt hittem, hogy ezeket a támogatásokat nem nézed jó szemmel. Tudod, néha elgondolkozom azon, megfelelek-e a feleség szó minden elvárásának.
- Igen, drága Vilma, sőt olyan tulajdonságokat fedeztem fel nálad, melyekről azelőtt nem is hallottam. Tökéletesen megfelelsz a feleség, vagyis fele felség szó jelentésének, egyformán vagyunk nemesi és emberiességi törvényekkel rendelkezőek. Nálunk teljes egyenrangúság van, egyforma háztartási jogokkal rendelkezünk.
- Igen, Bélám, te más vagy a többi férfinél, ami nagy hatással van rám és elismerem a különcségedet, mert mindez azt jelenti, hogy ketten vállalunk felelősséget mindenért, kettőnk ügye a háztartás is, mint szükséges rossznak tekintett, amit el kell végezni ahhoz, hogy emberi módon és rendezetten éljünk, de mindketten tudjuk, hogy a közös élet mivel jár, mint azt is, hogy a szabadság tökéletes kiélvezéséhez mindenféle munkát közös erővel kell végezni, optimistán, hogy mindez a saját javunkat szolgálja.
- Igen, Vilmám, én ugyanolyan ember vagyok, mint te, egyforma jogokkal és kötelességekkel rendelkezünk, valamint saját érdekünk az is, hogy ezeket a teendőket elvégezzük minél hamarabb, hogy több időnk jusson saját munkánkra és egymásra.
- Emlékszel arra, Bélám, amikor először találkoztunk a hídon, melynek neve Örök élet volt? Te voltál számomra a férfi, aki addig ismeretlen volt előttem.
- Emlékszem, drága Vilma, mintha előtted termett volna a királyfi, aki jött felemelni a hétköznapokból. Rám néztél, kislányos csacsogással szóltál hozzám, az egész tested átváltozott egy pillanat alatt. Azóta te vagy a királynőm, az én egyetlenem és szerelmem, akit naponta felfedezek magamnak.
- Bélám, én ugyanezt teszem, mivel én azelőtt csak szép leányokat vettem észre, a tiszta szívüket, hangjukat élvezettel hallgattam, azt hittem, ők jelentik, mint angyalok a tökéletességet. Mióta ismerlek, megtudtam, hogy van szép férfi nagy szívvel, hős, védelmező, bátor, vagyis egyfolytában felfedezlek magamnak, csodállak, mint a kelő napot, csillagot, azt hiszem, ennek a felfedezésnek soha nem lesz vége, mert mindig új tulajdonságokkal lepsz meg.
- Azt hiszem, drága Vilma, hogy a férj szónak nincsen olyan nemes eredete, mint a feleségnek, olyan időben találhatták ki, amikor a férfiak nem fértek a bőrükbe, nagyon sok baj lehetett velük, ki tudja, milyen régen már.
- Igen, hallottam, Bélám, hogy a sátán bibliája szerint a férfiak lettek a teremtés koronái, akik parancsoltak minden időben a törvényhatóságoknál és az otthonokban a néha fogságba ejtett tiszta szívű szépséges hajadonoknak is, cselédnek fogva be az asszonyokat maguk szolgálatára. Értéktelen és szenvedő életet adtak többezer éve a nőknek, mint karmikus bűnözők és törvénytaposók.
- Felfoghatatlan, drága Vilma, talán egyetlen volt a történelemben, az utópista szocialista Enfantin, aki leírta, hogy az asszonyok különbek, mint a férfiak.
- Drágám, mielőtt megismertelek, én is így gondoltam, de már tudom, hogy egyformák vagyunk, mindkettőnk szívében a törvény található, te, mint férfi jobban képviseled a méltóságot, a becsületességet, mint én, mert a férfiak dolga az, hogy megvédjék a nőket, gyermekeket és az állatokat az egész világon.
- Igen, drága Vilma, ezt jelenti a férfi és a biztonságot, amivel körülöleli a feleséget és a családot.
- Feltétlen bizalmat érzek, Bélám, teljesen eggyé váltunk, ha a világ végén élnénk kis ideig, akkor is állandóan érezném a közelségedet, a szerelmedet, csak az érintés hiányozna. Ketten jelentünk már egy életet, ketten váltunk egy testté. Ez a teljes szabadság a feltétel nélküli szeretetben.
- Mikor megkértem a kezedet, az egész testedet, szívedet, gondolataidat akartam, melyek hasonlók voltak az enyéimhez egyesíteni egy közös jövő családi pillérnek. Szeretlek, jobban, mint a sót, vagy a levegőt, vagy a forrásvizet, úgy szeretlek, mint az atlantiszi csillagot, akit fogságba ejtettek oly'sokan, mint szerelem és szeretet Istennőjét. Nekem örök-csillagom vagy saját szentélyemmel, mely a szíved egyesülve a méheddel, mely felett őrködöm, mert törvényei az anyaságnak.

2017. május 1.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: tulajdonságokkal, kötelességekkel, tulajdonságokat, becsületességet, tökéletességet, hétköznapokból, felfoghatatlan, törvénytaposók, gondtalanságot, támogatásokat, történelemben, szentélyemmel, kiküszöbölünk, megismertelek, egyenrangúság, tartósítottad, felfedezésnek, elgondolkozom, kiélvezéséhez, gondolataidat, különcségedet, egyfolytában, rendelkezőek, találkoztunk, jelentésének, felelősséget, rendelkezünk, emberiességi, csacsogással, parancsoltak, hajadonoknak, véletleneket, szórakoztató, szolgálatára, közelségedet, törvényekkel, tükör előtt, dolgoknak örülsz, szórakoztató véletleneket, gondtalanságot jelenti, melledre veszed, mások problémáit, igazi feleség, férjét segíti, távoli családja, többi férfinél, közös élet, szabadság tökéletes, saját javunkat, teendőket elvégezzük, egész tested, pillanat alatt, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Reggel van  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alázat  Adakozás  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Rátalálsz  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png cica  Reggel van  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Nem tudhatod  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem számIt  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  képre írva  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nem számIt  A televizió nem a kultúrát kép...  Png cica  Hiányzik  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png ház  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tükör előtt, dolgoknak örülsz, szórakoztató véletleneket, gondtalanságot jelenti, melledre veszed, mások problémáit, igazi feleség, férjét segíti, távoli családja, többi férfinél, közös élet, szabadság tökéletes, saját javunkat, teendőket elvégezzük, egész tested, pillanat alatt, tiszta szívüket, kelő napot, felfedezésnek soha, férj szónak, sátán bibliája, férfiak lettek, teremtés koronái, néha fogságba, asszonyokat maguk, utópista szocialista, asszonyok különbek, törvény található, férfiak dolga, egész világon, világ végén, érintés hiányozna, teljes szabadság, feltétel nélküli, egész testedet, enyéimhez egyesíteni, közös jövő, atlantiszi csillagot, szíved egyesülve, tulajdonságokkal, kötelességekkel, tulajdonságokat, becsületességet, tökéletességet, hétköznapokból, felfoghatatlan, törvénytaposók, gondtalanságot, támogatásokat, történelemben, szentélyemmel, kiküszöbölünk, megismertelek, egyenrangúság, tartósítottad, felfedezésnek, elgondolkozom, kiélvezéséhez, gondolataidat, különcségedet, egyfolytában, rendelkezőek, találkoztunk, jelentésének, felelősséget, rendelkezünk, emberiességi, csacsogással, parancsoltak, hajadonoknak, véletleneket, szórakoztató, szolgálatára, közelségedet, törvényekkel, megértésedet, tökéletesen, gyermekeket, gondolkozva, szeretetben, szerelmedet, rendezetten, kérdezhetsz, biztonságot, mindkettőnk, otthonokban, felfedezlek, találhatták, asszonyokat, gondolkozni, forrásvizet, szocialista, átváltozott, elvárásának, megoldandó, megfelelek, megfelelsz, problémáit, felfedezek, méltóságot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1408
  • e Hét: 8881
  • e Hónap: 15122
  • e Év: 67388
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.